De keuze van een album van een bepaalde Band of Artiest

(379) Eagles – Hotel California

Natuurlijk is Hotel California, voor mij althans, de enige optie. Die andere CD’s die ik van de Eagles heb zijn Desperado, Hell Freezes Over (een livealbum) en Long Road Out Of Eden. Geen moeilijke keuze dus. Hotel California is al zo oud als ik me kan herinneren en hoort thuis in mijn jeugd. The Last Resort vind ik dan ook het beste nummer dat de Eagles gemaakt hebben. Maar ook die andere nummers, New Kid In Town, Wasted Time, Life In The Fast Lane en nog een paar nummers, staan in mijn geheugen gegrift. Natuurlijk is het nummer Hotel California helemaal grijs gedraaid op de radio. Maar toch: ik zal het niet snel afzetten (misschien wel omdat ik als ik het hoor steeds wil meezingen). Het nummer blijft boeien. Die andere albums die ik heb komen niet in de buurt van Hotel California. Desperado misschien met nummers als Desperado, Twenty-One, Doolin-Dalton en Doolin-Dalton/Desperado (Reprise). Long Road Out Of Eden beschouw ik als een soort miskoop. En Hell Freezes Over is dus een livealbum. Wel moet ik nog wel even kwijt dat ik het nummer Desperado, ook wel heel prettig vind om naar te luisteren. Is ook een van de betere nummers van de Eagles. Maar Hotel California is een klassiek album. Geen discussie over mogelijk. Wat men ook van de Eagles denkt.

This entry was posted in Blog, CD Verzameling. Bookmark the permalink.