JARV IS… – Beyond The Pale (2020)

Beyond The Pale van JARV IS… is het debuutalbum van voormalig Pulp zanger en muzikant Jarvis Cocker. Is een tijd actief geweest als radio presentator voor de BBC, en heeft sinds Pulp ook een aantal soloalbums uitgebracht. Dit album dat in juli van dit jaar is uitgebracht, heeft goede kritieken gekregen. En daar kan ik me ook wel in vinden. De video van bovenstaand nummer, House Music All Night Long, is in ieder geval ook een van de mooiste die ik dit jaar ben tegengekomen. Van de zeven nummers op dit album heb ik alleen een gemengd gevoel bij het nummer Save The Wale. De stem van Cocker lijkt zodanig veel op die van Leonard Cohen dat het haast eng is. Is dit een ode? Jarvis kreeg inspiratie voor dit nummer na het zien van de documentaire Marianne & Leonard: Words of Love. Gaat zo’n stemnabootsing een beetje te ver? Ik heb mijn twijfels. In ieder geval is dit wel een goed album. Beter dan gemiddeld. Gedeeltelijk live opgenomen tijdens een aantal concerten en gemixed met studio opnames. Mooiste nummers zijn Swanky Modes en House Music All Night Long. Uitgebracht door Rough Trade (ALBUM TOP 1760 – o.a. The Smiths, The Libertines en Robert Wyatt).

This entry was posted in Nieuw Gekocht. Bookmark the permalink.