Ash Ra Tempel – Ash Ra Tempel (1971)

Ash Ra Tempel was een krautrock trio dat debuteerde met dit album. Deze band was zeer invloedrijk voor de space rock en de experimental rock scene. Geproduceerd door James McRiff en Conny Plank in de Star Studio in Hamburg. Onderdeel van deze band was toen nog Klaus Schulze (zie ook Tangerine Dream AT 1760) als drummer, die na dit album vanaf 1972 aan een uitvoerige solocarriere zou beginnen. De twee nummers op dit album Amboss en Traummachine zijn eigenlijk twee lange jamsessies, die behoorlijk hypnotiserend klinken. En Manuel Gottsching speelt zeer verdienstelijk gitaar op beide stukken. Uitgebracht door Ohr (ALBUM TOP 1760 – Guru Guru en Tangerine Dream) die ook albums van Popol Vuh, Amon Duul en Klaus Schulze heeft uitgebracht. Het Ash Ra Tempel album is psychedelic rock.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.