Guru Guru – Hinten (1971)

Deze Duitse krautrock band heeft in de loop der jaren behoorljk aan de weg getimmerd. Ze hebben iets van veertig albums uitgebracht. Hun debuutalbum kwam uit in 1970, en Hinten was hun tweede album uit ’71. In 2018 kwam er nog een verzamelalbum van ze uit. Het doet aan van alles denken, aan de vroege Pink Floyd, aan Jimi Hendrix, maar ook aan de latere John Spencer Blues Explosion. De vier nummers die op Hinten staan Electric Junk, The Meaning of Meaning, Bo Diddley en Space Ship zijn mooie voorbeelden van psychedelische rock uit de jaren zeventig. Belangrijke man bij Guru Guru was drummer Mani Neumeier, maar ook de gitarist op vooral dit album, doet absoluut niet onder voor bijvoorbeeld Jimi Hendrix himself. Goede muziek kwam in deze periode ook echt wel uit Duitsland. Hinten is geproduceerd door Konrad (Conny) Plank (ALBUM TOP 1760 – Ultravox en Neu!), en opgenomen bij Star-Production in Hamburg (ALBUM TOP 1760 – Udo Lindenberg en Ash Ra Tempel).

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.