Sufjan Stevens, Nico Muhly, Bryce Dessner, James McAlister – Planetarium (2017)

Dit album van dit viertal, geeft ons het universum. Met nummers die allemaal Neptunus, Venus, Uranus, Maan, Pluto, Zon, Aarde en Saturnus heten. Het is een soort reis door ruimte en tijd. Met de natuurlijk zalvende stem van Sufjan Stevens, de arrangementen van Nico Mulhy, en onderandere de muziek van Bryce Dessner (The National, Local Natives). Alle vier de muzikanten zijn echter verantwoordelijk voor de muziek. Planetarium is een gevarieerd album, in een zekere zin avontuurlijk. Van Sufjan Stevens ken ik echter betere albums. Maar wel de moeite waard om vaker naar te luisteren. Bryce Dessner is de broer van Aaron Dessner, ook van The National. Cover art is van Jessica Dessner. Uitgebracht door 4AD Records.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.