De uitklaphoes van de LP #19

No Parlez van Paul Young

1983 was een bijzonder goed jaar voor Paul Young. Hij had toen verschillende hits met Wherever I Lay My Hat (That’s My Home), Love Will Tear Us Apart, Come Back and Stay en Love of the Common People. De videos van deze nummers waren ook regelmatig te zien op MTV. Toch allemaal een soort van jeugdsentiment voor me. Maar ik moet zeggen dat het een uitstekend album is. Hoewel er wel een aantal covers op staan van Marvin Gaye, Joy Division, Don Covey en The Four Preps, heeft Paul Young zich deze nummers wel eigen gemaakt, is mijn persoonlijke mening. De LP is opgenomen in The Workhouse waar ook het album van Ian Dury in mijn 1760 lijst is geproduceerd. Sessiemuzikant Pino Palodino speelt meer dan uitstekend bas op de meeste nummers (o.a. Don Henley, Melissa Etheridge en Anderson.Paak). No Parlez is absoluut een klassiek album. Uitgebracht door CBS.

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.