La Oreja de Van Gogh – El Viaje De Copperpot (2000)

Spaanstalige band uit Baskenland. Is wel te vergelijken met Mecano in mijn opvatting. El Viaje De Copperpot is niet bepaald muziek waardoor je veel gaat nadenken over de toestand van de wereld. Het is op zich wel vrolijke muziek over de dagelijkse dingen des levens. Maar na een paar keer luisteren heb je er wel genoeg van (hoewel ik de teksten in het Engels heb proberen te lezen, moet ik bekennen dat ik het spaans absoluut niet beheers). Het geeft je geen nieuwe diepere inzichten of zoiets. Dit soort muziekt lijkt te verkopen, met name in de Latijnse wereld. Van El Viaje De Copperpot zijn maar liefst acht singles uitgebracht. Cuidate en Paris in 2000, La Playa, Pop, Soledad, Mariposa en La Chica del Gorro Azul in 2001 en Tu Pelo in 2002. Het album ging meer dan 1.o00.ooo keer over de toonbank. Uitgebracht door Epic en Sony Music Entertainment.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.