Korpiklaani – Ukon Wacka (2011)

Finse folk metal band uit Lahti, Finland. Korplikaani maakt muziek met soms zeer snel drum- en gitaarwerk, kun je wel stellen. Ooit begonnen als Shamani Duo en daarna verder gegaan als Shaman. Zijn op een gegeven Korpilkaani geworden. En Ukon Wacka is hun zevende album. Onderwerpen van alle nummers zijn de Finse mythologie. Met nummers als Louhen yhdeksas poika, Tuoppi oltta, Lonkkaluut, Korvesta liha en Vaarinpolkka, kom je automatisch in de stemming om op festivals met bier te gaan smijten. Uitgebracht op het label Nuclear Blast (Kreator, Meshuggah). Sommige nummers zijn in het Engels afgedrukt, maar zijn allemaal gezongen in het Fins. En dat maakt het voor mij dan weer interessant. Ik begrijp niets van wat er gezongen wordt, maar de muziek is best wel goed om aan te horen. Vooral het titelnummer Ukon Wacka. Wat mij betreft het beste nummer van dit album.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.