De uitklaphoes van de LP #18

The Name of This Band is Talking Heads van Talking Heads

Het is een en al feestvreugde op dit dubbelalbum. Van de Talking Heads wordt ik altijd vrolijk. Waarschijnlijk door de pakkende melodieen waardoor je altijd mee wil zingen. Wat je hoort is een soort minimalistische en ingehouden waanzin, Afrikaanse ritmes en lekkere gitaar loopjes. Niets is overbodig bij de Heads. Deze live LP bevat een aantal klassiekers die iedereen wel zo’n beetje kent. Psycho Killer, New Feeling, Don’t Worry About the Government, Pulled Up, Air, Love, I Zimbra en Life During Wartime. Allemaal nummers van hun eerste vier studioalbums. Opnames die dateren van concerten van 1977 tot en met 1981 in Maynard, Passaic, Cherry Hill, New York en Tokyo. De Heads hebben nog een ander live album uitgebracht, Stop Making Sense, die ik alleen als CD heb. Talking Heads is natuurlijk best wel een invloedrijke band geweest, Op de eerste LP spelen ze alleen in de originele bezetting (Byrne, Frantz, Weymouth, Harrison) op de tweede LP bestaan de Heads ook uit Adrian Belew (o.a. Frank Zappa, Paul Simon), Nona Hendryx (Labelle, Garland Jeffreys) en Bernie Worrell (George Clinton). Uitgebracht in 1982 op het Sire label. En zoals Byrne het nummer New Feeling op kant 1 op de eerste LP aankondigd: The name of this band is Talking Heads. That’s what it’s about.

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.