Anita Baker – Rapture (1986)

Rapture was het tweede album van Anita Baker, uitgebracht in 1986. Ze werd er wereldberoemd mee. Vooral door een van de vier uitgebrachte singles Sweet Love. Het staat vol met romantische ballades, een beetje afstandelijk wellicht. Baker heeft wel een mooie warme stem. Er doen een aantal goede sessiemuzikanten aan mee, zoals Greg Phillinganes, Paul Jackson Jr,. Dean Parks en Paulinho da Costa. Aan de muziek ligt het daarom dan toch echt niet. Verder niet helemaal mijn genre. Maar goed gemaakt. Misschien dat er wat meer variatie in had kunnen zitten. En is een beetje te vergelijken met Bobby Womack in mijn 1760 lijst. Uitgebracht door Elektra Records (o.a. Phil Ochs, Tom Paxton en The Incredible String Band).

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.