De keuze van een album van een bepaalde Band of Artiest

(752) De Dijk – Niemand In De Stad

Niemand In De Stad is wat mij betreft na Doris Day En Andere Stukken van Doe Maar, het beste Nederlandstalige album dat er ooit is gemaakt. Elk nummer op dit album is gewoon raak. Ik Kan het niet alleen, Nergens Goed Voor, Geen Dag Om Op Te Staan, Lovesong 100.001, om er maar een paar te noemen. Van de vier CD’s die ik heb, Niemand In De Stad, Live, De Blauwe Schuit en Zevende Hemel, is de keuze voor mijn favoriete album dan ook niet zo moeilijk. De twee andere albums (zonder dat live album dan uiteraard) bevatten wel een paar goede nummers natuurlijk, zoals Als Ze Er Niet Is, Wie het Niet Weet, We Beginnen Pas en Als het Golft. Voor mezelf is De Dijk een band waar ik altijd mee wil zingen. De teksten van Huub van der Lubbe zijn altijd to the point. Verder heb ik het debuutalbum (Bloedend Hart) van De Dijk als LP, en staat van der Lubbe met Concordia ook nog in mijn 1760 lijst. De Dijk staat als Een Huis. Altijd!

This entry was posted in Blog, CD Verzameling. Bookmark the permalink.