De keuze van een album van een bepaalde Band of Artiest

(5) Fairport Convention – Liege & Lief

Om het het beste uit te drukken: een beter album is er na Sgt. Peppers van The Beatles wat mij betreft in Groot-Brittannie niet gemaakt. Liege & Lief is wonderlijke schoonheid, een zekere verfijndheid, ongrijpbaar, een monument, doeltreffende simplistische pracht. Wat moet ik nog meer zeggen. Liege & Lief is wat folk en folk rock betreft in ieder geval na Dylan en The Band de standaard. Die andere twee albums die ik van Fairport Convention heb What We Did On Our Holidays (staat een Dylan cover op I’ll Keep It With Mine) en Nine, zijn absoluut niet slecht, maar zijn duidelijk minder. Ze missen dat unieke geluid, vergeleken met Liege & Lief althans, waarin je muzikaal kunt verdwalen. Alle acht nummers op Liege & Lief staan als een huis. Zoals Come All Ye, Matty Groves, Tim Lin en Crazy Man Michael. Je kunt niet anders concluderen dat Sandy Denny de allermooiste stem heeft die je je maar kunt voorstellen. En muzikaal is Liege & Lief dankzij met name natuurlijk door o.a. Richard Thompson, Dave Swarbrick en Simon Nicol, een ware rollercoaster met veel avontuur. Had ik maar meer gekocht van deze band!

This entry was posted in Blog, CD Verzameling. Bookmark the permalink.