De uitklaphoes van de LP #16

Word Salad van Fischer Z

Ik heb maar een LP van Fischer-Z en dat is deze. Maar heb een keer toch besloten om niet dit album van van deze band in mijn 1760 lijst te kiezen, maar Red Skies Over Paradise (Marliese, Berlin, You’ll Never Find Brian Here), die ik wel op CD heb. En wat mij betreft dus een beter album (The Iceberg Model van John Watts heb ik ook nog op LP). Word Salad bevat wel The Worker, hier op een filmpje van TopPop te zien. Voor mijn gevoel is Fischer-Z nooit een echt grote band geworden, vooral niet als je ze vergelijkt bijvoorbeeld met U2, The Police, The Cure, Talking Heads, Elvis Costello en Joe Jackson uit hun begin periode. Maar Fischer-Z is wel gewoon lekkere gitaar muziek. Uitgebracht door Liberty/EMI/United Artists, en opgenomen in Eden Studios (o.a. Squeeze).

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.