The Jacksons – Triumph (1980)

Triumph is het vierde album van The Jacksons, nadat ze met Moving Violation, uit 1975, hun laatste album voor Motown als The Jackson 5 hadden uitgebracht. Op Triumph (Epic/CBS) staat een van de singles Can You Feel it. Voor mijn gevoel wijkt dat nummer een beetje af van de rest van de andere acht nummers op dit album. Het is allemaal post disco, gecombineerd met funk, pop, soul en rhythm and blues. Er doen een aantal bekende sessiemuzikanten mee, zoals Paul Jackson Jr. (geen familie), Greg Phillinganes, die het ook mede geproduceerd heeft, Paulinho da Costa en Cary Coleman. Het is op zich wel een prima album, maar voor de rest niet echt bijzonder. Goed genoeg echter, om op plek 1648 te staan in mijn 1760 lijst.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.