De keuze van een album van een bepaalde Band of Artiest

(146) Paul Simon – Graceland

Ik heb acht albums van Paul Simon. Graceland is absoluut zijn meesterwerk. De twee albums Paul Simon uit 1972 (Mother And Child Reunion, Duncan, Armistice Day, Everything Put Together Falls Apart, Run That Body Down), en Still Crazy After All These Years, uit 1975 (Still Crazy After All These Years, My Little Town, I Do It For Your Love, 50 Ways To Leave Your Lover) die voor Graceland (1986) zijn uitgebracht zijn in feite ook meesterwerkjes. Maar aan Graceland zit een bijzonder verhaal. Misschien is dat het wel gedeeltelijk. Naar Zuid-Afrika gaan, van alle kanten daarvoor kritiek krijgen, zelfs van Paul Weller, en dan met een album op de proppen komen, dat ronduit verbazingwekkend is. Songs From The Capeman is mijn vierde favoriete album. You’re The One mijn vijfde. Maar Rhythm Of The Saints lijkt voor m’n gevoel een beetje teveel op Graceland. En So Beautiful Or So What en Surprise zijn met hier en daar wat aardige liedjes, wat middelmatig.

This entry was posted in Blog, CD Verzameling. Bookmark the permalink.