Jagjaguwar

Is een onafhankelijk Amerikaans platenlabel. Is in 1996 opgericht, maar is vooral vanaf 2005 groter gegroeid. Heeft verschillende albums uitgebracht die goed werden verkocht, en hebben tegenwoordig kantoren overal in Europa en in de Verenigde Staten (ook in Amsterdam). Brengen albums uit van Dinosaur. Jr, Wolf People, Songs: Ohia, Small Black en Okkeville River. Ik heb zelf zeven albums in mijn verzameling die door Jagjaguwar is uitgebracht. My Woman en Are We There van Angel Olsen en Sharon Van Etten, en onder andere vier albums van vier bands, waaronder het Foxygen album uit 2013 We Are The 24st Century Ambassadors Of Peace & Magic. En ook For Emma, Forever Ago van Bon Iver uit 2008, is door Jagjaguwar uitgebracht.

This entry was posted in Blog and tagged . Bookmark the permalink.