Madonna – Like A Virgin (1984)

Like A Virgin was Madonna’s tweede album. Voordat Like A Virgin uitkwam had ze al een paar hits op haar naam, zoals Everybody, Holiday, Lucky Star en Borderline. Op dit album staan de hits Like a Virgin, Material Girl en Angel. Opgenomen in The Power Station, Manhattan, New York City (Bruce Springsteen, Weather Report) en geproduceerd door Nile Rogers (o. a. The Vaughan Brothers, Jimmie Vaughan, Al Jarreau). Afezien van die hits, zijn die andere nummers niet echt bijzonder. Het is een soort mengeling van post disco en dance pop, met de nadruk op dance pop. De achtergrondzang wordt verzorgd door Curtis King Jr. (Rosanne Cash, Judy Collins, Al Jarreau), Brenda King (Al Jarreau), en de broers Frank Simms (The Vaughan Brothers) en George Simms (The Vaughan Brothers). Uitgebracht door Sire Records (o.a. Talking Heads, Ramones en The Replacements).

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.