De keuze van een album van een bepaalde Band of Artiest

(690) David Sylvian – Brilliant Trees

Van de vier albums die ik van Sylvian heb, vind ik Brilliant Trees net geen nieuw Japan album (kwam drie jaar na Tin Drum uit), maar heeft het wel een typisch eigen geluid. Net genoeg om het anders te laten zijn dan Japan. Eigenlijk komt het daar op neer. Die andere twee albums, Secrets Of The Beehive en Dead Bees On A Cake (Everything And Nothing is een verzamelalbum) zijn absoluut heerlijk om naar te luisteren, en ben dan ook een groot fan van Sylvian en ook van Japan, maar ze zijn minder avontuurlijk in mijn opzicht. Maar ook op Secrets en Dead Bees staan absoluut juweeltjes, zoals September, Orpheus, The Devil’s Own, Forbidden Colours, I Surrender, Wanderlust en Alphabet Angel. Secrets Of The Beehive is denk ik mijn tweede favoriete album.

This entry was posted in Blog, CD Verzameling. Bookmark the permalink.