Top 10 Vaders en zonen die op verschillende Albums hebben gespeeld

Om te beginnen voor de verandering maar een keer muzikanten die een top tien niet gehaald hebben (voorbeelden van familieleden die in de muziekwereld voorkomen zijn eindeloos). En in een aantal gevallen gaat het duidelijk ook over sessiemuzikanten. In deze top tien staan Marty Paich en David Paich op de tiende plek, maar daarna zouden Tom Coster (John McLaughlin)en Tommy Coster (Eminem) komen, David Campbell (Carole King) en Beck, Michael Been (Peter Gabriel) en Robert Levon Been (Black Rebel Motorcycle Club), Tim Buckley en Jeff Buckley, Doyle Bramhall (The Vaughan Brothers) en Doyle Bramhall II (BB King and Eric Clapton), en Jimmy Vaughan (The Vaughan Brothers) en Tyrone Vaughan. Allemaal natuurlijk in de volgorde op welke positie de vaders in de 1760 lijst staan. In deze top tien zelf zijn drie vaders als sessiemuzikanten terug te vinden: Gary L. Coleman, David Hood en Marty Paich: Gary L. Coleman (als Wrecking Crew lid) speelt percussie op Pet Sounds van The Beach Boys, en is de vader van David Coleman die cello speelt op Purple Rain van Prince and the Revolution ((zijn zus Lisa Coleman (Wendy & Lisa) speelt overigens ook mee op dit album)), David Hood (Muscle Shoals bassist) speelt op het Boz Scaggs album en is de vader van het Drive-By Truckers bandlid Patterson Hood, en Marty Paich doet de string arrangementen op het Ray Charles album, en is de vader van David Paich, mede oprichter van Toto maar ook vaak actief als sessiemuzikant (maar in deze lijst niet genoteerd als muzikant op het Dune album van Toto maar op het hoger genoteerde album van Lowell George). Verder staan er ook nog andere bekenden in deze top tien, zoals Bob Dylan en Jacob Dylan, Stephen Stills en Chris Stills, Bob Marley en Julian Marley, en helemaal bovenaan op de eerste plek: John Lennon als Beatles lid en Sean Lennon die meedoet op het Cibo Matto album.

This entry was posted in Top 10. Bookmark the permalink.