The Five Spot Cafe, New York City

The Five Spot Cafe was een jazz club, in New York City, dat in 1956 zijn deuren opende. Van de muzikanten die er hebben gespeeld heb ik alleen John Coltrane die er op 26 april in 1964 een concert heeft gegeven. Veel andere artiesten die ik wel in mijn verzameling heb, hebben wel in The Five Spot opgetreden, maar hebben dat als een Quintet of als een Quartet gedaan, of als een duo, of in het geval van Sun Ra and his Arkestra, zonder zijn groep. De Five Spot Cafe was de eerste locatie in New York City waar The Ornette Coleman Quartet heeft opgetreden. Er zijn ook veel live opnames gemaakt die later op LP zijn verschenen, zoals At The Five Spot van Eric Dolphy en Booker Little. The Five Spot Cafe (op een andere locatie) heeft uiteindelijk in 1976 zijn deuren gesloten.

This entry was posted in Blog and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.