Top 10 Albums met Aantal Nummers

Vandaag maar weer eens een top tien met albums met een aantal nummers. Op 15 mei jongstleden ging het om acht nummers. Nu dus een lijstje met albums met negen nummers. Het zijn allemaal solo artiesten, met als enige uitzondering Neil Young & Crazy Horse met Zuma. Bovenaan staat Muddy Waters met Folk Singer, daarna komt Furry Lewis met Fourth & Beale. Verder staan Marvin Gaye, Stevie Wonder, Jeff Beck en Willy Dixon er ook nog in. Interessant misschien om te weten is dat er twee dezelfde nummers in staan, namelijk Good Morning Little Schoolgirl (Sonny Boy Williamson) op de albums van Muddy Waters en die van Johnny Winter; dat er van Stevie Wonder twee nummers op het Jeff Beck album Blow By Blow staan, namelijk Cause We’ve Ended As Lovers en Thelonius: dat Stevie Wonder zelf meedoet op dat album van Jeff Beck; en dat er een Willy Dixon nummer My Captain op het album van Muddy Waters staat. En verder staan er natuurlijk uitstekende nummers op de albums in deze lijst, zoals Too High, Higher Ground, What’s Going On, (I’m Your) Hoochie Coochie Man, The Little Red Rooster, Don’t Cry No Tears, Cortez The Killer en Through My Sails.

This entry was posted in Top 10. Bookmark the permalink.