Ocean Way Recording, Los Angeles

Opgericht door Allen Sides, van orgine een luisprekerbouwer. Had verschillende locaties in Los Angeles (Sunset Boulevard en Sherman Oaks in de San Fernando Valley) en Nashville. Oorspronkelijk zetelend in een complex van twee gebouwen van United Western Recorders, werd het door Sides gekocht en werd het uiteindelijk Ocean Way Recording in 1988. In 1999 is Ocean Way/Western Recorders verkocht aan Cello Recording, dat daarna EastWest Studios is gaan heten. In het andere gedeelte van het gebouw bleef Ocean Way zitten. Uiteindelijk is het in 2013 door Allen Sides verkocht, is het United Recording Studios gaan heten, maar wordt er nog steeds muziek opgenomen onder de naam van Ocean Way. Er is veel opgenomen in deze studio in Los Angeles, maar de albums die ik zelf heb die daar gedeeltelijk of alleen maar daar zijn opgenomen, zijn die van Michael Jackson, Red Hot Chili Peppers, Beck en nog drie andere artiesten.

This entry was posted in Blog and tagged , , , . Bookmark the permalink.