Air Studios, Oxford Street, Londen

Air Studios is in 1965 opgericht door George Martin, samen met drie andere producers. De man achter ondermeer The Beatles. Air (Associated Independent Recording) heeft drie verschillende locaties gehad. De eerste op Oxford Street, daarna op het eiland Montserrat, en daarna verhuisde Air naar een andere locatie in Londen, naar Lyndhurst Hall, Hampstead. Het derde album van The Average White Band was het eerste album dat er werd geproduceerd. Meddle van Pink Floyd is er onder andere gemaakt, Sheer Heart Attack van Queen, en Live And Let Die van Paul McCartney, allemaal wel of niet in verschillende studios. Wel heb ik vier albums die alleen in Air Oxford zijn opgenomen. Waaronder die van Jeff Beck en Roxy Music. Air Studios op Oxford Street is uiteindelijk in 1991 gesloten.

This entry was posted in Blog and tagged , , , , . Bookmark the permalink.