De keuze van een album van een bepaalde Band of Artiest

(778) The Jayhawks – Hollywood Town Hall

Wat aan het andere werk van The Jayhawks ontbreekt is magie. Hollywood Town Hall is wat ik van hen heb met nummers als Waiting For The Sun, Clouds en Nevada California, absoluut hun beste album. Misschien samen met Blue Earth (Two Angels, She’s Not Alone Anymore), dat een paar jaar eerder uitkwam, maar net niet net zo goed. Het geheim is denk ik de samenwerking van Gary Louris en Mark Olson, de Lennon en McCartney van de Country Rock, wat mij betreft. Wat aan die andere albums ontbreekt is noodzakelijkheid. Smile stelt teleur, en is misschien wel hun zwakste album. Rainy Day Music is wel een prima album, en benaderd een heel klein beetje Hollywood Town Hall. En dat zonder Marc Olson, Benmont Tench, en de legendarische Nicky Hopkins (The Kinks, The Rolling Stones, Lowell George).

This entry was posted in Blog, CD Verzameling. Bookmark the permalink.