Top 10 Bands, Groepen en Artiesten die elkaar op school hebben leren kennen

Bands, groepen, duo’s, trio’s, noem het maar op, kunnen op verschillende manieren ontstaan. Naast familieleden en jeugdvrienden, zijn bands ook heel vaak ontstaan op scholen. Daar zijn talloze voorbeelden van te vinden. Is misschien ook geen gek idee. Als je vaak aan school denkt moet je denk ik ook vaak aan schoolbandjes denken. Misschien dat het in de jaren vijftig, zestig en zeventig meer voorkwam dan tegenwoordig, zou kunnen, ik weet het niet, maar feit is dat het na de Tweede Wereldoorlog in ieder geval wel vaak voorkwam. In deze top tien zijn in ieder geval grote bands terug te vinden, zoals Pink Floyd, The Who, Red Hot Chilli Peppers, maar ook Buddy Holly & The Crickets, The Supremes en Simon & Garfunkel. Van Pink Floyd is het echter niet helemaal duidelijk waar het begin ligt: Barrett, Waters en Gilmour zaten bij elkaar op school in Cambridge, terwijl Mason, Waters en Wright samen ook weer op een andere school zaten. Bij de Velvet Underground kun je ook weer zeggen dat het begin niet op een school is ontstaan: Lou Reed had John Cale al eerder ontmoet voordat Sterling Morrison van de Underground bij Reed in beeld kwam. Van The Supremes kan ik de naam van de High School niet terug vinden. En Simon & Garfunkel hebben zelfs op drie scholen hun jeugd met elkaar doorgebracht.

This entry was posted in Top 10. Bookmark the permalink.