Top 10 Bands en Artiesten die opgericht en geboren zijn in Chicago

Chicago is de grootste stad van Illinois. Er komt veel uit Chicago. Chicago Blues, Chicago Soul. Er zaten een paar belangrijke labels, zoals Chess Records, Alligator Records en Delmark Records (het oudste Jazz en Blues label van de Verenigde Staten). Er zit of zaten een House of Blues locatie, Mister Kelly’s (gesloten in 1975), een Hard Rock Cafe, en natuurlijk het befaamde Regal Theater (gesloten in 1968). Er zijn heel wat studios waar artiesten muziek hebben opgenomen, zoals Delmark Sound, RCA (Curtis Mayfield), Sound (Big Walter Horton and Carey Bell) en Tel Mar Recording Studio’s (Muddy Waters). Er worden ontelbare festivals georganiseerd, zoals het Chicago Blues Festival. En er komen natuurlijk ontelbare ariesten en bands vandaan, ofwel geboren ofwel opgericht. In deze top tien staan de hoogst genoteerde bands en artiesten vermeld die uit Chicago komen, waaronder Curtis Mayfield, Tom Paxton, Warren Zevon en Lee Konitz.

This entry was posted in Top 10 and tagged , , , . Bookmark the permalink.