Top 10 Albums met Aantal Nummers

Inmiddels is dit alweer een lijstje van albums met acht nummers. Een paar van mijn favorieten wat mij betreft zijn Come All Ye, I Put A Spell On You, Casey Jones, en I Wanna Be Your Dog, van Fairport Convention, Creedence Clearwater Revival, Grateful Dead en The Stooges. Verder zijn er nogal wat vrouwennamen in te bewonderen. Afgezien van Wake Up Old Lady, Get Down Woman en Little Sister’s Boogie, staat er ook een Suzy (Suzy Q), Ann (Ann), Gloria (Gloria), Kimberly (Kimberly) en Laura (Laura) in. Verder een paar titelnummers zoals Goin’ Away, No Other, en The Payback, van Lightnin’ Hopkins, Gene Clark en van James Brown. Vergeleken met de vorige lijstjes met een aantal nummers, staat er nu nog maar een Jazz album in, van Charlie Parker met Charlie Parker With Strings. Dit album is zowel in 1949 als in 1950 verschenen. Ik heb de 1950 versie in mijn verzameling gebruikt.

This entry was posted in Top 10. Bookmark the permalink.