Lenny Bruce – The Berkley Concert (1969)

In 1965 al opgenomen en pas na zijn dood uitgebracht. Lenny Bruce hoorde bij de Counter Culture van de Verenigde Staten. Was daarin net zo belangrijk en invloedrijk als Miles Davis, Bob Dylan, Joseph Heller en Allen Ginsberg. Geproduceerd door Frank Zappa. Wat mij betreft het beste Stand-up Comedy album (zie hier) dat ik heb, afgezien dan die van Monty Python (Live At Dury Lane). Maar dat is dan weer Engelse humor, wat ik in principe dan weer leuker vind. Lenny Bruce was een grootheid. Er zijn heel wat artiesten die Bruce in hun teksten hebben verwerkt. Waaronder Genesis (Broadway Melody Of 1974), R.E.M ((It’s The End Of The World As We Know It (And I Feel Fine)), en Dylan (Lenny Bruce). En Bruce staat natuurlijk op de hoes van Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.