Jose Feliciano – Feliz Navidad (1970)

Deze blinde zanger, geboren in Puerto Rico, heeft natuurlijk wel meer hits op zijn naam staan, maar Feliz Navidad is misschien wel zijn meest bekende. Om het bij zijn gitaarspel te houden, kun je je wel voorstellen dat hij in de jaren zestig ook in Greenwich Village (Gerde’s Folk City) aan de weg getimmerd heeft. Er staan een paar mooie intrumentale uitvoeringen op van traditionele kerstnummers, maar is verder niet het beste kerstalbum dat ik heb (het beste kerstalbum in mijn collectie is The Last Month Of The Year van The Kingston Trio). Oorspronkelijk in 1970 uitgebracht door RCA Victor (de uitgave die ik heb is van Sony BMG Music Entertainment Germany uit 2006), en geproduceerd door Rick Jarrard (Surrealistic Pillow).

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , . Bookmark the permalink.