Top 10 Artiesten die zijn Vermoord

Er zijn hele tragedies te vertellen over moord en doodslag in de muziekwereld. Verschrikkelijke verhalen over jaloezie, overspel, criminaliteit, en ook over noodlottig toeval. Het bekendste geval is misschien wel die van John Lennon, op straat doodgeschoten door een gek (van dichtbij vier keer in de rug). Of die van Marvin Gaye, die door zijn vader is doodgeschoten. Andere voorbeelden zijn die van zangeres Priscilla Coolidge (Stephen Stills), zus van Rita Coolidge (Graham Nash, Stephen Stills, Roger Waters), die door haar echtgenoot was vermoord en die vervolgens zelfmoord pleegde. Of van Richard Hall (speelde saxofoon op het Burning Spear album Marcus Garvey), die gewoon op de verkeerde plek op het verkeerde tijdstip aanwezig was en is doodgeschoten bij een roofoverval in Manhattan. Of van Al Jackson Jr., een van de oprichters van Booker T. & The MG’s en een veelgevraagd sessiemuzikant, ook thuis doodgeschoten. Het meest bijzondere verhaal is misschien wel te vertellen over Carlton Barrett en Peter Tosh, deden allebei mee op Catch A Fire van Bob Marley and the Wailers, zijn allebei op verschillende momenten in hun leven (april en September 1987) doodgeschoten, terwijl er op Marley zelf ook wel eens is geschoten.Op nummer twee in deze top tien staat Robert Johnson, wiens dood nooit officeel als moord is vastgesteld, maar waarschijnlijk is vergiftigd met strychine. Hoewel dat absoluut niet zeker is, heb ik hem toch in deze top tien laten staan. Robert Johnson overleed in 1938. Zie hier.

This entry was posted in Top 10. Bookmark the permalink.