Top 10 Blinde Artiesten

Je hebt artiesten en leden van bands die kunnen zien, die niet kunnen zingen, die niet eens heel goed op hun instrument kunnen spelen, maar toch mooie muziek maken. Je hebt artiesten en leden van bands die kunnen zien, die wel kunnen zingen (maar dat je emotioneel niet raakt) of een instrument bespelen, maar toch verschrikkelijke muziek maken. Je hebt ook artiesten en leden van bands die kunnen zien, die wel kunnen zingen en een meester zijn op hun instrument, en ook nog eens prachtige muziek maken. Alle variaties zijn dus mogelijk. En je hebt artiesten die blind zijn. Alleen om die reden al moet je daar respect voor hebben. In deze top tien staan in ieder geval zeven solo artiesten. Zeven zijn er met twee ogen blind. Nog een paar gegevens: Sonny Terry (werd blind op zijn zestiende), Rev. Gary Davis (als kind), Sleepy John Estes (kreeg een steen in zijn rechter oog), Stevie Wonder (meteen na zijn geboorte), Doc Watson (al op jonge leeftijd), Roland Kirk (op tweejarige leeftijd), Ray Charles (glaucoom) Sammy davis Jr. (linker oog op zijn negenentwintigste door een verkeersongeluk), Noel Simms van The Congos (glaucoom), Ry Cooder (mes in zijn linker oog). Zie hier.

This entry was posted in Top 10. Bookmark the permalink.