Top 10 Bands en Artiesten met het tussenvoegsel De

In het Menu Naam vandaag een top tien van bands en artiesten waar het tussenvoegsel de in staat, zoals Paco de Lucia, De Dijk, Francesco De Gregori, DeWolff en Oreja de Van Gogh. Nu ben ik niet zo’n grammaticaal wonder, maar volgens mij worden niet alle namen (zoals DeWolff en De Dijk) waar de in voor komt als een tussenvoegsel beschouwd (zijn dit voorvoegsels, kun je voorvoegsels ook als tussenvoegsels zien, of is het een eigennaam?). En ik weet ook niet of dat voor die Italiaanse en Spaanse namen geldt. Het gaat er mij meer om dat het woord de er in staat, en de is een tussenvoegsel. Vandaar het Submenu Tussenvoegsels (ik heb er namelijk nog een aantal). Ook zijn sommige de’s met een hoofdletter en een kleine letter geschreven. Maar goed, in ieder geval, komen er in deze top tien twee uit Italie, drie uit Spanje en vijf uit Nederland.

This entry was posted in Top 10. Bookmark the permalink.