Top 10 Albums met Aantal Nummers

Vandaag een nieuw submenu aangemaakt bij Album: de tien hoogstgenoteerde albums in de Top 1760 waar vier nummers opstaan. In de toekomst gaat dit verder tot en met eenentwintig nummers op elk album. Van albums met een, twee, drie, en alles boven de eenentwintig, heb ik geen top tien kunnen maken. En om nog een paar voorbeelden te geven: van albums met vierentwintig nummers heb ik er maar negen, van albums met drieentwintig nummers heb ik er maar zeven, en met tweeentwintig nummers maar vier. Nog een laatste voorbeeld waar ik geen top tien van heb kunnen maken, zijn albums met negenenzestig en drieenveertig nummers, en dat lijkt me wel vanzelfsprekend, daarvan heb ik er twee: The Magnetic Fields met 69 Love Songs en Minutemen met Double Nickels On The Dime. In deze top tien met vier nummers, echter, staan o.a. Fela Kuti, Rush, Albert Ayler en Jack Kerouac. Van Kenny Dorham staat er de 10″ Vinyl uitvoering uit 1955 en niet de LP uitgave uit 1957.

This entry was posted in Top 10. Bookmark the permalink.