Neil Peart 1952 -2020

Ik moet Rush ergens in de jaren zeventig voor het eerst hebben gehoord. In een radio programma met een overzicht van hun eerste LP’s tot en met 2112. Daarna heb ik Hemispheres gekocht. Vond ik 2112 later al goed, Hemispheres was nog beter. Daarna heb ik hun eerste LP’s ook maar gekocht. Sindsdien ben ik Rush fan voor het leven. Ik kan me de sensatie nog herinneren toen ik de teksten van 2112 en Hemispheres aandachtig begon te lezen. Was ik al een muziekliefhebber, ik was ook een fan van science fiction en fantasy. Rush was de perfecte combinatie. Neil Peart schreef al die teksten. Neil Peart zal echter vooral herinnerd worden als drummer. Drummer van een band die al uit elkaar was, maar nu voor eeuwig geen trio meer is. Neil Peart is onvervangbaar. Peart was net zo groot als Shelly Manne, Keith Moon, John Bonham, Gene Krupa en Buddy Rich. Maar Rush zal altijd blijven bestaan. Neil Peart was uniek! In de goede zin: achter zijn kit was hij een beest!

This entry was posted in Nieuws and tagged , , . Bookmark the permalink.